INGE
(-Efter 1157)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. ASSER RIG Skjalmsen (Hvide)

INGE

  • Ægteskab (1): ASSER RIG Skjalmsen (Hvide)
  • Død: Efter 1157
Billede

  Notater:

Min 21 og 22x tipoldemor

  Forskningsnotater:

Otto Brenner mener at hun er en datter af Knud II den Helliges datter Cæcilie, gift med Jarl Erik af Falster; men Marianne Johansen og Helle Halding anfører, at der ikke er belæg for dette slægtskab. På wikipedia og i mange slægtstavler på nettet gives andre bud, men ingen anfører kildemæssigt belæg for tilhørsforholdet.

Billede

  Begivenheder i hendes liv:

• -. 1 En handlekraftig kvinde som kunne selv, også som enke. Da Valdemar (I Sejr) flygter fra Roskilde efter blodbadet i 1157 flygter han til fru Inge i Fjennelev hvor han bliver forbundet og ved daggry sætter kurs tilbage til Jylland.
Saxo fortæller, hvorledes fru Inge og hendes datter Ingefred "med mandigt mod øvede en herlig dåd" da de ved nattetid lod hugge huller i de skibe, Svend skulle bruge til at forfølge Valdemar


Billede

INGE gift med ASSER RIG Skjalmsen (Hvide), søn af SKJALM Hvide og Ukendt. (ASSER RIG Skjalmsen (Hvide) døde omkring 1150 2 og blev begravet i Sorø Klosterkirke, Sorø amt 3.)


Billede

Kilder


1 -, Marianne Johansen og Helle Halding "Thi de var af stor slægt", 2001 side 131.

2 -, Michael Kræmmer i Danmarks Adels Årbog 2009-2011, side 564.

3 Bricka, C.F., udg.: Dansk Biografisk Leksikon 1932-1944 (www.rosekamp.dk).


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; Ophavsret og vedligeholdelse af hanne.havnevej@gmail.com