pil
Antonette Elisabeth Møllmann
(1864-)
Astrid Møllmann Jensen
(1895-)
Asbjørn Yde Larsen
(1928-2008)

 

Familie

Asbjørn Yde Larsen

  • Født: 3 Apr. 1928, København
  • Død: 2008, København i en alder af 80 år
Billede

  Fødselsnotat:

fødselsdato og -sted iflg. FT 1930

Billede

  Begivenheder i hans liv:

• Folketælling, 5 Nov. 1930. 1 i sin mormors hushold Tordenskjoldsgade 29, 5., København sammen med sin mor og bror

• Nekrolog. 2 Forhenværende redaktør Asbjørn Yde-Larsen er død 31. marts, 79 år. Formanden for Danmarks Radios Seniorklub, Bent Erik Hansen, skriver: "Vort mangeårige medlem døde i sit hjem, netop som vi var mange, der var i færd med at forberede en hyldest til ham i anledning af hans forestående 80-årsdag torsdag den 3. april.
Asbjørn var æresmedlem i DRs Seniorklub, hvori han gennem mange år havde lagt et stort og fortjenstfuld arbejde i forbindelse med mange rejser og foredragsarrangementer. En meget initiativrig mand med et stort netværk, han kunnetrække på. Og i foreningsverdenen lagde han mange af sine kræfter. Han var en kritisk samler af moderne dansk kunst, der fyld-te meget i de hjem, han skabte med sin for tidligt afdøde hustru. Asbjørn, der var Københavner med stort K, havde en dyb kærlighed til det jyske, ikke mindst Thy, hvor familien havde sommerhus i mange år. Og som han dog kunne fortælle. Han kom efter en lang tjeneste i den skrivende presse til TV Avisen kort efter dens oprettelse i 1965 og blev på en måde TV Avisens ambassadør. Han stod for utallige arrangementer, hvor han optrådte som vært for hundredvis af interes-serede, der gerne ville vide noget mere om, hvordan en elektronisk avis bliver til. Han var en fremragende formidler af viden om det arbejde, der udføres på en så speciel arbejdsplads. Hans indsats vil sent blive glemt i Danmarks Radio, i Seni-orklubben i Frederiksberg Kunstforening og i de københavn-ske journalisters veteranklub. Han var en af dem, der ikke kun spurgte om, hvad andre kunne gøre, men hvad han kunne gøre.


Billede

Kilder


1 Arkivalieronline (www.sa.dk), opslag 249.

2 WEB, Nyhedsbrevet DR Åben 4/4 2008.


Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 9 Apr. 2019 med Legacy 9.0 fra MyHeritage; indholdsophavsret og vedligeholdelse af hannethogersen@webspeed.dk